26.04.2008 14:00

Souboj modrých

Lakonicky by se dalo poznamenat, že nakonec vyhráli stejně modří. Bohužel pro nás to byli ti druzí modří z Mladé Boleslavi. Tým Českého Brodu nezměnil výsledkou historii současného ročníku a prohrál stejným způsobem jako v podzimní části s tímto soupeřem 1:3, 0:3.

Hned v úvodu to naším týmem vypadalo vejmi nadějně, kdy tým od začátku ujmul vedení s větším bodovým náskokem, ale o ten záhy přišel, kdy nedokázal už bodovat a set nakonec prohrál 16:25. Druhý set už si své vítězství nenechal ujít a bez větších chyb zvítězil zaslouženě 25:20. Soupře také donutil k několika taktickým střídáním. Což bylo ale také naposledy, pozdější střídání už byla z ryze jiných důvodů. Třetí set v pořadí vypadal podobně nadějně, ale po špatných koncovkách prohrál 20:25. Následující set vypadal, že se podaří týmu srovnat stav série na 2:2, ale i při nadějném vedení v závěru 21:19 nedokázal své šance proměnit a nakonec podlehl těsně 23:25. Tím prohrál celý zápas 1:3.

Druhý zápas po (ne)taktické poradě U piráta už se nesl ve stále stejném duchu, kdy přibylo mnoho osobních chyb a poklesla úspešnost v koncovce. Dalo by se to charakterizovat rčením o bušení hluchého do vrat. Silový útok, ale tentokrát s řadou nepřesností, který končil často v zámezí hřiště. Druhým znakem naší hry byla nedostatečná rychlost při hře v poli, kdy si toho povšiml i soupeř. Mnoha stejně umístěnými volnými míči a ke konci i s úsměvem na líci nás trestal. Ikdyž jsme o tomto problému věděli, přesto jsme na něj nedokázali řádně reagovat a tak náš tým byl poprávu trestán. Po tragickém počátečním prvním setu 14:25 se ještě vyskytla naděje v setu druhém. V závěru jsme drželi krok do stavu 19:20, ale nakonec soupeř v poklidu zvítězil 21:25. Ve třetím setu náš tým pouze od počátku dotahoval náskok soupeře, ale nakonec podlehl jednoznačným poměrem 17:25. Zapás se tedy uzavřel pro nás ve smutném poměru 0:3.

Na zavěr patří dík našim divákům, kteří se sešli sice počtu nevelkém a většinou to byli naši rodinní přislušníci, jejich děti a naši kamarádi, ale hlavně nás přišli podpořit. Neopomenutelné poděkování patří také naší hezké zapisovatelce Nikole za její práci.

Český Brod - Mladá Boleslav 1:3 (16:25, 25:20, 20:25, 23:25)
Český Brod - Mladá Boleslav 0:3 (14:25, 21:25, 17:25)
sestava: BP, BŠ, MH, PJ, PT, ŠB, VF, ŽM
hráč kola: Štepán


 

—————

Zpět