28.06.2008 15:00

Historický úspěch aneb mužstvo na bedně (Pečky 2008)

Nebude nic natahovat, českobrodské družstvo se posunulu v historických tabulkách a skončilo na turnaji v Pečkách na stupních vítězů! Dokonce na stupni prvním, bohužel počítano od země, takže se umístilo na 3. místě. 

 Náš oblíbený turnaj v Pečkách byl letos postižen neočekávaným nedostatkem přihlášených týmů, ale přesto se sešly skupinky odhodlaných borců z Peček, Poděbrad a hlavně silně motivovaných českobroďáků sehrát odhodlaný boj v tomto slunečném dni.

Hned první zápas s budoucími vítězi (letošním vítězem druhé skupiny KP2), Poděbrady "B", ukázal náš oblíbený vstup do začátků setů a vlastně pokud bychom porovnali oba sety, tak byly "jako přes kopírák". Vždy se začalo hrát (míněno družsto Brodu) za stavu 1:4 v neprospěch a po celý průběh setu se dotahoval náskok našeho Poříčanského soupeře. Sice s úspěšně, ale stále jen dotahoval. Konec setu se vždy prodlužoval na konečných 24:26. Musí se doplnit, že vždy zakončoval oba sety náš skvělý atlet PetrBrod, ale neštěstěna mu nepřála a nechává si ho až na další sezónu v kraji.

 Druhý zápas, Poděbrady "A", začal pro náš tým úplně tragicky a málem také během úvodního setu velmi rychle pro nás skončil. Asi se nedá popsat s jakým zmarem náš tým tento set odehrál, ale výsledek 9:25 (mezistav 1:7) mluví celkem jasně. Nepodařilo se prostě nic, vyjma toho, že dříve natěšení diváci na skoro rozhodující souboj o budoucím výsledku turnaje, převedli  svou pozornost na pro ně zajímavější témata, jako je plánovaná rodinná dovolená, jak se mají děti a tak podobně. Druhý set opět provázel duch českobrodského volejbalu se svou úvodní ztrátou míčů a dohánění náskoku. Konečný stav druhého setu 23:25 k tomu říká opět své.

Třetí zápas s Pečkami ovšem proběhl nečekaně hladce. Náš tým plně opanoval bitevní pole a soupeř přijal po pár prvních míčích svůj osud. Bylo by to pro nás po velmi, ale opravdu velmi dlouhé době, nesmírně povzbuzující, nebýt ovšem dvou faktorů. A to že jednak jsme byly z našeho předchozího výkonu nesmírně zklamaní a za neopominutelně druhé jsou Pečky tým hrající pro zábavu okresní soutěž. Konečný stav 25:15 a 25:13.

Konečné pořadí:

  1. Poděbrady "B" mladí
  2. Bohemia Poděbrady 
  3. Český Brod
  4. Pečky

Sestava: LV (c), PB, PH, JP, MŽ, PJ

Nejlepší hráči: Jambi, Palma

 Foto: viz fotogalerie

 

 

 

—————

Zpět