01.08.2009 22:38

Jívák 2009

 Dva volejbalové turnaje vyhrály týmy Jíváku

Boleslavský deník:

Na pískových kurtech v osadě Jivák u Loučeně se uskutečnily o víkendu tři volejbalové turnaje. Dva z nich vyhrály týmy Jiváku. V sobotu mezi sebou zápolili muži, v neděli veteráni a ženy. Jednalo se o jedenáctý ročník Memoriálu Karla Dvořáka (Kazaka).

Mezi muži bojovalo o nejlepší umístění sedm šestičlenných mužstev. Celky byly rozděleny do dvou skupin, poté postoupily nejlepší dva týmy z každé skupiny do skupiny finálové. Ze zápasů v této skupině vzešlo konečné pořadí.

Vítězem mužské kategorie se stal tým Jivák, druhý byl Divak B (Mladá Boleslav) a na pomyslný bronzový stupínek vystoupali borci hrající pod názvem Lissienni (Nymburk). Čtvrtá byla Kostelní Lhota. Páté místo brali Číšníci (Nymburk), kteří tak byli nejlepší ve skupině o páté až sedmé místo. Šesté pořadí získal tým Kačín (Lysá nad Labem) a sedmí skončili Broďáci (Český Brod).

Sestava vítězného týmu: V. Věchet starší, V. Věchet mladší, J. Věchet, Licek, Šmejkal, Šiler, Valtr, Weiss.

Do turnaje veteránů nastoupilo šest družstev. V této soutěži postoupily ze dvou skupin dva nejlepší celky přímo do finálového souboje. Vítězem klání se stal opět tým Jivák, který ve finálovém mači zvítězil dva nula na sety nad družstvem Hormon a jeho děti (Benátky nad Jizerou). Třetí místo spadlo lehce do klína mladoboleslavskému týmu Akuma, neboť Čelákovice do souboje o konečné třetí místo nenastoupily. Páté bylo nakonec MAVE Nymburk a startovní pole uzavírali volejbalisté Loučeně.

Sestava vítězného celku: V. Věchet starší, Licek, Šmejkal, Šiler, Valtr, Weiss, Šimek, Žampa mladší.

V soutěži volejbalistek startovalo osm družstev. Ta byla také rozdělena do dvou skupin a poté se hrálo o konečné umístění. První tým ze skupiny A hrál s prvním celkem ze skupiny B o prvenství, druhé týmy o třetí místo atd.

První dvě místa pro sebe získaly týmy Lokomotivy Nymburk. Z konečného prvenství se radoval A – tým Lokomotivy, druhá skončila rezerva stejného klubu. Na třetí místo dosáhl Haluz, čtvrté byly Poděbrady. Na pátém místě se umístily Číšničky, šestý byl SKP Nymburk A, sedmé Sestry a poslední Karkulky.
 

Odkaz

—————

Zpět