19.08.2008 08:00

Turnaj v Kostelce aneb stříháním k vítězství

 Brodský tým se vydal v sobotu 16.8.2008 na tradiční a oblíbený turnaj v Kostelní Lhotě. Počasí na rozdíl od předchozích parných typicky letních dnů již od skorého rána napovídalo, že to letos bude jiné. Ranní teplota na kozlovských 11 stupních přítele Celsia. Obloha zahalená šedivými mraky a zpestřená 100% vlhkostí v kapalné formě doprovázená labským fénem předurčovalo start turnaje do nejisté budoucnosti. Po chvilce očekávání, zda se počasí rozhodne nadále pokračovat nastoleném režimu či nám ukáže svou vlídnou tvář, se rozhodla nedat na věštění našich rosničkářů a utáhla své nebeské kohoutky. Dočasně. Ale v tomto momentě snad každý věřil či spíše doufal, že to na turnaj vydrží neboť povrch hřiště stále ještě připomínal více antuku než zimní kluziště po jarní oblevě. Samozřejmě to nevydrželo….

 

Na tento, jindy slunečný, turnaj letos dorazilo netradičně málo týmů. Zřejmě měli lepší prognostiky. Svou přítomnost samozřejmě zajišťovali už známe tváře domácího týmu Kostelní Lhoty, dále Poděbrad, Slaného a Českého Brodu. Českobrodští dorazili ve své podstatě s pevným jádrem a tedy nejlepší sestavou, kterou letos dokázali připravit.

 Los přisoudil hned první zápas s domácím týmem Kostelní Lhoty. První set proběhl v jasné režii českobrodských a skončil 25:18. Bez výraznějších zaváhání. Toto ovšem už přestalo platit hned v následujícím setu, kdy tým Brodu ve stejné sestavě podlehl v 17:25. Týmu se přestalo dařit v koncovce, útok středem se také přestal dařit, ale naopak střed našeho hřiště dával prostor k bezmezným radovánkám soupeře. Pokud se k tomu přidala i nepovedená podání, bylo o výsledku rozhodnuto. Už začátek druhého setu dával tušit, kam brodská hra směřuje, ale naděje neklesala a kdyby zůstalo pouze u těch počátečních chyb, výsledná hra mohla vypadat jinak. K rozhodujícímu třetímu setu se náš tým odhodlal ke změně, aby oživil údernou sílu na kůlu. Avšak ani soupeř neotálel a ukázkově se připravil svým povedeným dvoublokem, který nám zneškodnil náš útok . A po problémech s příjmem náš tým rázem vstupoval do rozhodujícího setu stavem 2:8, který už nedokázal dotáhnout a tým Kostelní Lhoty, který si nechtěl nechat ujít své cenné vítězství, zvítězil ke své zasloužené radosti 7:15.

 Další zápas s Poděbrady už začal v mírném dešti, který začal měnit odhodlání soupeře přehrát s přehledem tým z Brodu v úpornou snahu udržet se bez bruslařských ekvilibristik na nohou a v lepším případě sebou neplácnout do nově vznikajících louží. Byla to velká škoda, protože brodští se soupeře přes potupnou předchozí prohru nezalekli a vraceli jim míče stejně způsobem jako poděbradští. Bohužel a současně naštěstí byl zápas po prvních výkřicích nejprve přerušen a posléze i úplně ukončen za stavu 11:10 pro Brod. Přeci jen zdraví a to zejména před nastupující sezónou je rozhodně přednější.

 Další boje se již odehrávali v teple přilehlé hospůdky s krytou verandou formou nůžky/kámen/papír. Zde českobrodští v podání kapitána Laca, bezpochyby je nutné ho zde jmenovat, si připsali na své konto další úspěchy vítězstvími 2:1 nad soupeři z Poděbrad (dohrávka) a Slaného. Od celkového vítězství v 39. ročníku toho turnaje nás nakonec dělil pouhý jeden set v celkovém skóre, ikdyž původně schválený vzájemný zápas hovořil jasně pro tým Brodu. Celkovým vítězem se tedy stal tým Poděbrad následovaný Českým Brodem na druhém místě. Všechny zúčastněné týmy i přes herní absenci byly odměněny a (nejen) za to patří pořadatelům patřičný dík.

 

 

 

Sestava: PB, BŠ, HP, JP, PJ, VL, VF, ŽM

Hráč turnaje: Laco (za dotažení týmu na práh turnajového vítězství)

Výsledné pořadí: 1. Poděbrady, 2. Český Brod, 3. Slaný, 4. Kostelní Lhota

GALERIE

 

—————

Zpět